Aşk-ı Memnu'nun Firdves Hanımı Nebahat Çehre'den çarpıcı aşk itirafı! 36 yıldır aşka tövbeli..!

Aşk-ı Memnu'nun Firdves Hanımı Nebahat Çehre'den çarpıcı aşk itirafı! 36 yıldır aşka tövbeli..!
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ünlü oyuncu Nebahat Çehre, Kanal D ekranlarının yıllardır dillerden düşmeyen yapımı Aşk-ı Memnu'nun Firdevs Hanımı olarak hafızalara kazındı. 2008 ile 2010 yılları arasında yayınlanan yayınlanan dizide Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem ile rol alan Çehre “Aramızda Kalmasın” programında aşk hayatına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 79 yaşındaki usta oyuncu 1988'den beri yalnız olduğunu açıkladı.

Ünlü oyuncu Nebahat Çehre, Aşk-ı Memnu dizisinde hayat verdiği Firdevs Yöreoğlu karakteriyle hafızalarda büyük yer edindi.

Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem gibi ünlü oyuncular ile aynı kadroyu paylaşan Çehre “Aramızda Kalmasın” programına konuk oldu.

79 yaşındaki yıllara meydan okuyan sanatçı aşk hayatına ilişkin yaptığı açıklama ile herkesi şoke etti.

1967 yılında Yılmaz Güney ile evlenip 1 yıl sonra boşanan Çehre, “Hayatınızda neden aşk yok?” sorusuna yanıt verdi.

36 YILDIR AŞKA TÖVBELİ...

"1988’den beri yalnızım." açıklamasında bulunan Nebahat Çehre "Sebebi yok. Hayatım sevgi üzerine kurulu. Sevmediğim ne işi yapar ne de birlikteliği yaşarım. Fakat çok güzel evliliğim oldu." kelimelerini kullandı.

'HİÇBİR ERKEKLE FİLMDE YATAĞA GİRMEDİM'

Oyunculukta kuralları olduğunun altını çizen Çehre, “Hiçbir erkekle filmde yatağa girmedim. Çünkü oyuncu olarak istemiyorum. Dizilerde sadece öpüşme sahnesi oldu. Her şeyin bir yakışan yaşı var. Gençler yapsın.” dedi.

NEBAHAT ÇEHRE KİMDİR? 
Nebahat Çehre, Samsun'da dört çocuklu bir ailenin kızı olarak 1944 yılında dünyaya geldi. Ailenin tek kızı olan Nebahat Çehre anne tarafından Laz, baba tarafından ise Gürcü kökenli.

15 YAŞINDA 'TÜRKİYE GÜZELİ' SEÇİLDİ...

Beş yaşındayken ailesi İstanbul'a göç eden Nebahat Çehre, 15 yaşındayken "Türkiye Güzeli" seçildi, fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1961'de Yaban Gülüm filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı.

1967 YILINDA YILMAZ GÜNEY İLE EVLENDİ...

1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışarak Kamalı Zeybek filmde rol aldı. Nebahat Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlendi, kendi deyimiyle "Ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar her türlü konuda bakış açısı kazanmasında Yılmaz Güney’in katkısı oldu. O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmaz’dan öğrendim" diyerek Yılmaz Güney'in deneyimlerinden çok şey öğrendiğini belirtti.

NEBAHAT ÇEHRE YILMAZ GÜNEY'LE EVLİYKEN EKRANLARA ÇIKMADI...

Bir süre sinemadan uzak kalan Nebahat Çehre, Yılmaz Güney'den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. Nebahat Çehre'nin "Büklüm Büklüm" adını taşıyan bir de şarkısı bulunmaktadır.

Bestesi Sezen Aksu'ya ait olan şarkı için Nebahat Çehre, "1980'de sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını yorumladım. Yaptığım albüm ve söylediğim şarkı listelerde birinci sıraya yerleşti." demişti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.