SON DAKİKA

Rock müziğin yıldızı Teoman: “Vasiyetimi hazırladım..!”

Rock müziğin yıldızı Teoman: “Vasiyetimi hazırladım..!”
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türkiye'nin en ünlü rock starıyla; müzikten baba olmaya, yazdığı romandan vasiyetine kadar pek çok konuyu konuştuk. Teoman, Filistin'e soykırım uygulayan İsrail'e de şu sözlerle tepki gösterdi: "İsrail'in şahinleri her zaman çok sertlik yanlısı oldular. Korkunç söylemleri var. Irkçılar ve hiç acımaları yok"

Teoman; Türkiye'de sadece rock müziği için değil, Türk müziği için de önemli bir isim. Sadece şarkıları ya da şarkı sözleriyle değil, konuşmalarıyla sık sık gündeme geliyor. Ünlü müzisyen, müzik yolculuğunu, yeni romanını anlattı ve hayata dair özel açıklamaları Günaydın'dan Tuba Kalçık'a yaptı. İşte o röportaj;

Yeni kitabınızda bir rock yıldızının hayatını anlattınız. "Rock Star gibi yaşadım bu hayatı" diyor musunuz?

Ben 19 yaşından itibaren, kendi çapında bir rock yıldızı gibi yaşadım, evet. Fakat ilk albümüm 29 yaşında çıkana kadar, bayağı züğürt bir rock star. 17 yaşından beri kendi paramı kendim kazanmak zorundaydım. Para kazanabileceğim hiçbir işi kaçırmadım. Üniversitedeyken, matematik dersi verdim ve müzik yaptım. 2000'li yıllardan itibaren, tam bir rock yıldızı hayatı yaşadım. Ama aynı zamanda yoğun da çalıştım. İkisini dengeledim. Başarım şansa değil yani. Çalışkan biri oldum hep. Son yıllarda tembelleştim. Ama son 10 küsur senedir rock yıldızı gibi yaşamıyorum. Dengeliyim.

Teoman'ın, Kendisi Hakkındaki İntihal İddialarını Cevapladığı Blue Jean  Röportajı - Ekşi Şeyler

Romanınızdaki Timur karakterinin kadınlarla ilişkisi sizin hayatınızdan da izler taşıyor gibi geliyor bana. Günümüz koşullarında özellikle de sosyal medya ortamında sizce tek eşli bir yaşam sürmek zorlaşıyor mu?

Timur kurgu bir karakter. Önce bana benzesin istedim, ama romanı yazdığımda bayağı sıkıcı bir hayat sürüyordum. Kendi hayatımdan azcık yeri aldım. Romanı yazarken, uydurmanın çekiciliğine kapıldım ve artık Timur, Teoman'dan çok uzaklaşmış oldu. Ben, çok uzun yıllardır sevgililik vs. gibi aşk ilişkisine girmiyorum. Kimseyi mağdur etmemek adına. Ben, o tarz biri değilim. O yüzden de, tekeşlilik, sadakat gibi temalar hayatımda yok.

VASİYETİMİ HAZIRLADIM

Kitapta, Timur mezarını, cenazesini bile tasarlayan bir karakter. Siz de kendinizle ilgi böyle bir düzenleme yaptınız mı? Vasiyet hazırladınız mı?
Evet. Kanuni düzenlemeler nedeniyle istediğim gibi yazamadım ama. Ölümüm halinde birikimlerimin dörtte biri çocuk esirgeme kurumuna gidecek. Gerisini doğal mirasçım olarak kızım alacak.

Yazının devamı için TIKLAYIN!

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.